• A hiteligénylő nem szerepelhet a KHR rendszerben sem aktív sem passzív státusszal. A múltbéli, a mindenkori minimálbért meghaladó legalább 90 napos törlesztési elmaradás esetén tehát jelenleg online személyi kölcsön nem igényelhető. Ez kizáró okot jelent.
  • Alkalmazotti munkaviszony esetén a jelenlegi munkahelyen 6 havi munkaviszony szükséges. A fizetésnek minden esetben lakossági folyószámlára kell érkeznie. Kézbe kapott jövedelem online személyi kölcsön igénylés esetén nem fogadható el. Egyetlen olyan partnerünk van, ahol a kézbe kapott jövedelem elfogadható, de ebben az esetben az igénylőnek rendelkeznie kell olyan lakossági bankszámlával, amin havonta legalább 4-5 jóváírás van és néhány közüzemi számla is erről a számláról kerül kiegyenlítésre.
  • A jelenlegi munkahelyen legalább 6 havi munkaviszony mindenképpen szükséges.
  • Az alsó életkorhatár 18-20 év, de a tapasztalatok alapján 25 éves életkor alatt magas az elutasítási arány.
  • A felső életkorhatár általában 65 év, tehát az igénylő nem lehet idősebb a kölcsön lejáratakor, mint 65 év.
  • Nyugdíj esetén nem minden esetben elvárás, hogy folyószámlára érkezzen.
  • Az igénylőnek mindenképpen rendelkeznie kell telefonos elérhetőséggel.
  • Mindenképpen ügyeljünk arra, hogy az igénylés mellé csatolt közüzemi számlán a fizetési határidők rendben legyenek, tehát késedelmesen befizetett számlát soha ne csatoljunk a kérelem mellé, mert az elutasítást fog eredményezni.
  • A korábban jóváhagyott hitelkeret túllépése vagy hitelkeret nélkül a lakossági folyószámán egy negatív záróegyenleg is a kérelem elutasítását eredményezheti.

Legkedvezőbb törlesztőrészlet

Személyi kölcsön

 4 év6 év
400.000 Ft 10 544 Ft 7 832 Ft
600.000 Ft 15 817 Ft 11 747 Ft
800.000 Ft 21 089 Ft 15 663 Ft
1 millió Ft 26 361 Ft 19 579 Ft
1.5 millió Ft 39 541 Ft 29 368 Ft

A törlesztőrészletek partnereink hitelei közül, az adott hitelfajtában nyújtott legkedvezőbb hitel kiválasztásával kerültek kiszámolásra, feltüntetésre, a tájékoztatás nem teljes körű. A kalkulátorban megadott értékek nem minősülnek nyilvános ajánlattételnek (Ptk. 211. §).

A bankok nagy többségénél a passzív BAR lista is kizáró ok, bár olyan bank is van, amelyik 2 éve lezárt BAR tartozás esetén elfogadja a hitel kérelmet. Nem lehet nagyobb összegű hitelt igényelni, mint a havi nettó jövedelem 5-8-szorosa, adóstárssal együtt igényelt hitel esetében az összevont jövedelem 8-10-szerese. A meglévő hitelek törlesztő részletei miatt kisebb az újonnan igényelhető hitel összege.

A hitelt igénylő ügyfélnek kétféle telefonos elérhetősége kell, hogy legyen. A lakossági folyószámla nem tartalmazhat olyan tételeket amelyek visszautasított tételekre vonatkoznak, amelyek 15 napon túl sem teljesültek, mert ennek következtében a hitelkérelem azonnal elutasításra kerül.

Vállalkozók esetében, minimum 1 éves vállalkozói múlt szükséges. Nyugdíjasoknak lehetőségük van rá, hogy lakossági folyószámla nélkül igényeljenek személyi kölcsönt. A hitelbírálat folyamán a havi hitelkeret túllépése negatív hatással bír, főként ha nagyobb összegről van szó, mint 1-2 ezer forint.

Személyi kölcsön forint, euró és svájci frank alapon is igényelhető, a forint alapú hitelek a legnépszerűbbek, mivel a havi törlesztő részletekben minimális különbség van, míg egy deviza alapú hitel esetében a forint gyengülése jelentős veszteségeket eredményezhet. 

 

Tehát az aktuális munkahelyen minimum fél éves munkaviszony szükséges. A minimum korhatár 18-20 év, de 25 éves életkor alatt az igénylések nagy része visszautasításra kerül.

- A kölcsönök nagy többségénél a felső korhatár 65 év, úgy értendő, hogy az igénylő 65 évnél nem lehet idősebb mikor lejár a kölcsöne

- Az ha a hitelt igénylő nyugdíját nem folyószámlára kapja, nem jelent minden bank esetében elutasítást

- Alapvető követelmény, hogy az igénylőnek telefonos elérhetőséggel kell rendelkeznie

Pl : Erste személyi kölcsön feltételei

  • a személyi kölcsön igénylő rendelkezzen állandó lakhellyel és elérhetőséggel (mobiltelefon, vezetékes elérhetőség
  • a hitel igénylésénél fontos, hogy legalább havi nettó 70.000 forintos bejelentett munkabére legyen a hitel kérelmezésénél
  • 6 havi munakviszony a személyi kölcsön alapfeltétele a jelenlegi munkahelyen szükséges igazolni
  • önálló bank számlával kell rendelkezni legalább 2 hónapja a kölcsön igénylőnek
  • közüzemi számla tartozás kizáró ok a személyi hitel felvételénél
  • nem szerepel korábbi hitelei és kölcsönei miatt KHR vagy BAR rendszer egyikében sem
  • a hitel igénylő munkahelye nem áll felszámolás alatt

Személyi kölcsön feltételei 2013/2014!

süti beállítások módosítása