MFB - a jó hitel segíti a vállalkozást 

A legújabb felmérések szerint számos nehéz év után egyre több vállalkozás készül beruházásra, fejlesztésre a jövőben. A Magyar Fejlesztési Bank több kedvezményes kamatozású hitelprogrammal áll a hazai vállalkozások rendelkezésére. Ezen programok sokféle módon, átfogó célrendszerrel segítik hitelhez jutni a hazai vállalkozásokat.

A hitelprogramok között az egyik legkedvezőbb az MFB Kisvállalkozói Hitel. Ez forintalapú konstrukció, tehát nincs benne árfolyamkockázat, ami az utóbbi években oly sok vállalkozás és magánember életét keserítette meg. Ügyletenként minimum 1, maximum 50 millió forint összegben vehető fel; a kezdő vállalkozások 25 millió forintig igényelhetik. A kamat a 3 havi EURIBOR plusz 5 százalék évente. A megítélt, szerződött hitelt a bank akár két évig is rendelkezésre tartja, a futamidőt illetően a törlesztés megkezdéséig ugyancsak legfeljebb két év türelmi idő kérhető. A hitel lejárata maximum 15 év, törleszteni pedig negyedéves részetekben kell.

A hitelt a vállalkozások tevékenységük beindításához, bővítéséhez igényelhetik. Felhasználható a tevékenységhez szükséges ingatlan (pl. iroda, üzemcsarnok) építésére, felújítására, bővítésére vagy megvásárlására. Továbbá vásárolható belőle új, valamint használt gép, egyéb berendezés vagy felszerelés, akár gépjármű is, illetve a tárgyi eszközök működtetéséhez szükséges szoftver.

Az MFB Kisvállalkozói Hitelt a Bank közvetítőkön keresztül értékesíti. A közvetítői lista az www.mfb.hu honlapon érhető el.

süti beállítások módosítása