Államilag Támogatott Lakáshitel - Kalkulátor

Államilag támogatott, kedvező megoldás új lakás vásárlására, építkezésre, vagy otthonának korszerűsítésére

Államilag támogatott, kedvező megoldás új lakás vásárlására, építkezésre, vagy otthonának korszerűsítésére

  • Állami kamattámogatás,
  • Hosszútávon kiszámítható, akár 5 évig fix törlesztőrészlet
  • nincs árfolyam kockázat

Új lakás vásárlásán, gondolkodik? Építkezik, vagy korszerűsítené meglévő ingatlanát? A külső nyílászárókat cserélné le? Cirkófűtést szereltetne be vagy megújuló energiaforrásokat szeretne lakása fűtésére felhasználni? Háztetőjét cserélné ki vagy újítaná fel? Energiát szeretne spórolni, ezért szigetelné ingatlanát? Akkor az ÚJ Államilag Támogatott Lakáshitelt ajánljuk!

Államilag támogatott, kedvező megoldás új lakás vásárlására, építkezésre, vagy otthonának korszerűsítésére.

  • Kamattámogatásnak köszönhetően kedvezőbb kamatozás.
  • Hosszútávon kiszámítható törlesztőrészlet, hiszen akár 5 éves kamatperiódussal is igényelhető.
  • Forint alapú hitel, így biztonságos, mert nincs árfolyam kockázat.
  • Folyósítási-jutalék akció:a március 1-jétől visszavonásig, de legkésőbb 2013. május 31-ig befogadott és 2013. július 31-ig szerződött jelzáloghitelek esetén a Bank elengedi a folyósítási jutalék 100%-át.

Milyen célra vehető igénybe?

Államilag Támogatott Lakáshitel új lakás vásárlására, építésére, valamint lakóingatlan korszerűsítésére igényelhető.

Szintén kedvező állami támogatás a kamattámogatás rendszere. Ez a fajta támogatás is kedvező módon változott 2013-ban. Új lakás vásárlás esetén telekár, és ÁFA nélkül 30 millió Ft összeghatárig lehet támogatást igényelni, melynél a maximális felvehető hitel mértéke 15 millió Ft, és a kamattámogatás mértéke 2 gyermekes családok esetében az állampapír hozam 60 %-a, míg 3 vagy több gyermekes családok esetében  annak 70 %-a. Használt lakás vásárlása esetében 20 millió Ft lakásárig 10 millió Ft támogatásig, a gyermekszámtól függetlenül, az állampapír hozam 50 %-nak megfelelő kamattámogatás vehető igénybe. Új lehetőség, hogy a kamattámogatás használt lakás bővítése esetén is igényelhető. A támogatás mértéke és az alapszámai megegyeznek az előzővel.

Kedvező fordulat a 35 éven aluliaknak az a lehetőség is, amely szerint az első lakáshoz jutók 15 millió Ft-os lakás vételárig illeték kedvezményben részesülnek, mely a kiszámolt illeték 50 %-a lehet. Meg kell még említeni a lakástakarék-pénztárakat, melyen keresztül az állam évi 72 ezer Ft támogatást adhat.

Következő állami támogatási forma az un. félszocpol, amely viszonylag új lehetőség. Ezt a támogatást elsősorban bővítés esetén lehet felhasználni, de bizonyos feltételek teljesülése esetén használt lakásvásárlásra is. Feltétel, hogy csak 3 vagy annál több gyermekes családok vehetik igénybe, a régi lakásnál legalább egy lakószobával nagyobb lakást kell vásárolniuk, az új lakás nagyobb hasznos alapterülettel kell rendelkezzen, legalább komfortosnak kell lennie, illetve, hogy a régi lakásban az együtt költözők tulajdoni része legalább 50 %-os legyen, és a régi lakás vételárát az új lakás megvásárlására használják. Így egy 3 gyermekes család 1,9 millió Ft támogatást kaphat.

süti beállítások módosítása